Защо напуснах секса?




Да бъдеш с партньора си известно време, както и да остарееш, може драматично да промениш сексуалния си стремеж.

Трудно е да се разбере какъв трябва да бъде и нормалният секс.

Ето десет причини, поради които може да сте се отказали от секса и най-добрите съвети за повишаване на либидото.



Джеймс чао височина



1. Прекалено сте заети

Проблем:
Между работата, децата, училището, догонването с приятели и домакинската работа, сексът вероятно седи в дъното на вашия списък „Задължителни“.

Не е като по-млад или когато за първи път се събирате и правите секс винаги, когато можете да го получите. Когато имате няколко свободни минути в днешно време, е по-вероятно да искате да наваксате сапуните или да поспите малко повече - да не правите секс!

Сексът обаче е важна част от една връзка. Това е начин да покажете любов един към друг и липсата му може да превърне някои отношения в приятелства.

Решение:
Изберете нощ или две седмично, за да прекарате малко време с партньора си. Можете дори да направите игра с него и да се редувате, за да изпълнявате фантазии или да изпробвате различни позиции. Като планирате предварително, казвате на партньора си и на себе си, че сте поели ангажимент да свържете връзката си и това понякога е най-трудната част.




2. Чувствате се стресиран / тревожен

Проблем:
Точно както когато сме заети, да се притесняваме за неща означава, че сексът е последното нещо, което ни хрумва! Трудно е да се чувстваш секси, когато мислиш за ипотечни плащания или проблеми на работното място.

Да се ​​притесняваш за самия секс определено също не помага. Ако в миналото сте имали лош опит с някого или се притеснявате за STI, забременяване или дори колко сте добри, това означава, че понякога е по-лесно да не го направите и да не се налага да се справяте с каквито и да е последствия.

Решение:
Ключът към това да се победи е да се опита и да се бори с причината за стреса или безпокойството. Това звучи по-лесно, отколкото е направено, но ако парите се притесняват, не забравяйте, че сексът ви поставя в по-добро настроение за справяне с всякакви проблеми и е безплатен! Отпускането на секс няма да доведе до това, че притесненията ще изчезнат, така че защо да се лишавате от него?

Храненето на балансирана диета, пиенето на много вода, спането поне 7 часа на нощ и упражненията, всичко това може да ви даде здравословно тяло и ум и да повиши енергийните ви нива. И опитайте да запишете всичките си проблеми или да ги обсъдите с партньора или приятелите си - споделеният проблем е проблем наполовина!




3. Досаждате или сте заседнали в колело

Проблем:
След години заедно е напълно нормално да се чувствате отегчени от партньора си. Това не означава, че вече не ги обичате, а просто означава, че се чувствате така, сякаш сте направили всичко или сте забравили за други сексуални позиции.

Много хора се оказват да правят мисионерски секс веднъж седмично - по едно и също време, в същия ден и въпреки че това означава, че все още го вписвате в малко спонтанност, никога не наранява никого! Ако винаги се уверите, че правите секс във вторник, например, това не означава, че сексът трябва да е един и същ.

Решение:
Опитайте различни позиции, използвайте секс играчки, говорете за неща, които харесвате и не харесвате и може би дори се обличайте. В началото може да се почувствате неудобно, но ако и двамата сте отворени, ще стане по-лесно.

съпруга на Джон Хедер

И да правите по-интересен секс не може да бъде лошо за никой от вас.




5. Не харесвате тялото си

Проблем:
Възможно е тялото ви да се е променило откакто сте били с партньора си - след като сте доволни, не се тревожите толкова много, или че никога не сте го харесвали наистина. Така или иначе тялото ви може да повлияе върху сексуалния ви стремеж.

Неотдавнашна анкета на goodtoknow установи, че 63% от вас не харесват корема ви, 17% са мразели бедрата си, 7% са променили корема ви, а 6% от вас са били недоволни от бинго крилата си.

рецепти от датско синьо

Така че, ако не харесвате само едно от тези неща, идеята да се оголите и да оставите някой, когото обичате да вижда тези парченца, е достатъчна, за да изключите повечето хора от секса.

Решение:
В идеален свят най-доброто нещо е да отслабнем и да тонизираме тези области нагоре, но много от нас се борят да впишем секс в живота си, камо ли да отслабнем, за да правим секс. Много от времето също замествате секса с шоколад или вино, за да се развеселите и това не винаги помага!

Опитайте се да не се фокусирате върху лошите си битове и се съсредоточете върху добрите си. Не забравяйте също, че вашият партньор ви обича точно такъв, какъвто сте, а по време на секс те просто се радват да са близо до вас. Вероятно са и те да не са доволни от части от тялото си, но вие ги обичате точно както са прави?




6. Вие сте на определена възраст

Проблем:
Остаряването изглежда кара тялото и ума ви да се променят по всевъзможни начини и сексуалният ви стремеж не е изключение.

Ако косата ви побелява, получавате бръчки или се притеснявате от разпространението на средна възраст, не винаги ще се чувствате толкова секси, колкото когато сте били по-млади.

И менопаузата също може да окаже влияние. Когато преминете през пубертета, хормоните ви преминават през покрива и по време на менопаузата те могат да се гмуркат в носа, драстично намалявайки сексуалния ви стремеж. Физически може също да загубите сън или да страдате от вагинална сухота.

Решение:
Опитайте се да не се спирате на негативите относно остаряването и се концентрирайте върху позитивните. Що се отнася до секса, вие сте опитни и зрели и сте научили какво харесвате и какво не, вие сте в наистина щастлива позиция.

А за физическите проблеми прочетете нашето ръководство за по-добър сън или използвайте лубрикант за вагинална сухота. Винаги има начин да заобиколите тези неща и трябва да се възползвате от позицията, в която сте!




8. Имали ли сте наскоро бебе?

Проблем:
Ако наскоро сте родили, имате малко дете или сте претърпели травматично преживяване като мъртвородено или спонтанен аборт, сексуалният ви стремеж може да е тръгнал надолу.

как се прави сингапурска юфка

Това може да е така, защото вашите хормони все още са навсякъде или ако сте страдали от следродилна депресия, това може да е просто фактът, че сега гледате на секса по съвсем различен начин.

Преди да имате деца или да помислите да ги имате, сексът означава да се забавлявате и да бъдете заедно, но след като родите, това може да промени начина, по който мислите за това в бъдеще. За някои хора може да изглежда внезапно мръсно или гадно да правят секс, когато не се опитвате да забременеете. Същото важи, ако сте претърпели спонтанен аборт или ако лечението с фертилитет не е работило.

Решение:
Всички тези причини трябва да бъдат разгледани по различен начин. Следродилната депресия е сериозен проблем, който трябва да бъде обсъден с Вашия лекар.

Хормоните ви трябва да се успокоят след известно време, но ако се притеснявате, говорете с вашия лекар.

И ако сте променили начина, по който виждате секса и не искате да го правите веднага, вземете нещата бавно. Ако сте интимни, без да правите секс, може да ви помогне да направите една стъпка наведнъж и дори може да сближи вас и партньора ви.

как да направите роза от хартия



9. Ядете ли много боклучна храна или пиете много алкохол

Проблем :.
Шоколадът, чипсите и виното могат да окажат огромно влияние върху енергийните ви нива.

Те наистина могат да засилят енергията ви веднага след като ги изядете, но след това получавате потапяне и това може да ви накара да се почувствате летаргични, уморени и раздразнителни - всички чувства, които могат да ви откажат от секса и да намалят либидото ви.

Това обаче не е единственият проблем. Те могат да се забъркват с вашите хормони и настроения и могат да ви накарат да отслабнете. Две други причини, които ви карат да напускате секса.

Решение:
Това не означава, че не можете да ги ядете или пиете, просто се уверете, че те са част от балансираната диета. В крайна сметка шоколадът е афродизиак, така че не всичко е лошо! А пиенето на повече вода може да повиши вашите енергийни нива по по-здравословен начин, като всичко това ще направи секса много по-привлекателен за вас.




10. Медицински проблеми

Проблем:
Има разстройство, наречено разстройство на сексуалното желание при жените, което може да ви накара да се откажете от секса, но знаете ли, че загубата на либидото може да бъде свързана със състояние на щитовидната жлеза, синдром на поликистозните яйчници, недостиг на хормони или метаболитно разстройство?

Всичко, което се отразява на метаболизма ви, включително разстройство на храненето, злополука, травма или заболяване, ще се отрази на сексуалния ви стремеж.

Решение:
Ако сте изчерпали всички други опции за това, защо сте напуснали секса, може би си струва да поговорите с вашия лекар, само за да проверите дали това е медицинско състояние. Това е рядкост, но ако не се прилага никоя от другите причини, струва си да се обмисли.

Къде следващо? - Помощ и съвети при хранителни разстройства
- Разгледайте нашите топ 20 полови позиции
- На какъв етап сте отношенията си?
- Върнете искрата във връзката си с нашите романтични съвети
- 50 топ съвета за секс
- Експертни съвети за получаване на повече оргазми

Прочетете Следващия

Мама споделя гениален екологичен хак за миене на прането безплатно