След вегетарианска диета? Ето списък на най-изненадващите храни, които не са вегетариански




Кредит: Гети

Вегетарианците да бъдат предупредени - някои храни без животни не са това, което се появяват!

На пръв поглед да си вегетарианец изглежда доста просто - по същество, просто изрязваш месо, нали? Когато обаче се спуснете в азотно-зърнестата вегетарианство, не става въпрос само за прескачане на сарни от бекон и бургери - трябва да проверявате етикетите на всичко - от сиренето до сладките си и дори виното (ридаете! ), тъй като това са някои от изненадващите храни, които не са вегетариански.

Независимо дали току-що сте взели решение да спазвате вегетарианска диета или сте били вегетариански от години, има голям брой изненадващи храни, които не са вегетариански, които могат да ви „извадят“.



Ето някои от виновниците, които може да не очаквате да съдържат животински продукти ...




Изненадващи храни, които не са вегетариански

Пържен боб

Този мексикански любим е вегетарианците без поход. „Защо?“ Чуваме, че питате. Ами те често могат да съдържат следи от свинска мазнина. Някои традиционни мексикански ресторанти правят своя преработен фасул със свинска мас, но ако купувате калай от местния супермаркет, много марки предлагат вегетариански версии.

Маншети и дъвки

Вегетарианците трябва да проверят етикета на любимите си монетни дворчета и дъвки, преди да ги пуснат за свеж дъх. Продукти като Trebor Extra strong Peppermints съдържат говежди желатин, докато някои дъвки могат да съдържат съставки, получени от животински мазнини като глицерин. Проверете етикета, че продуктът е подходящ за вегетарианци или потърсете зелено „V“, за да се уверите, че любимата ви мента не съдържа животински продукти.




Кредит: Гети

смокини

Знаем, че и ние бяхме поразени, но очевидно смокините не са подходящи за зеленчуци и всичко е свързано с начина на опрашване. По време на процеса осите често се залепват, което означава, че най-ядливите смокини имат останките на поне една оса в центъра (макар и разградена на протеин). Изведнъж нашето кисело мляко със смокини и мед просто се получи много по-малко апетитно.

сос Уорчестър

Подправките могат да бъдат минно поле за вегетарианци и вегани, тъй като животинските продукти могат да бъдат намерени на най-невероятните места - в този случай сос Уорчестър. Може да поръсите този пикантен сос върху сиренето си на тост без друга мисъл, но ако сте вегетарианец, трябва да помислите отново за повече от един брой, защото в тази невинно изглеждаща бутилка има аншоа ...

е Хари Кейн женен

Сирене




Кредит: Гети

... и твоето сирене може и да не е вегетарианско! Някои сортове, обикновено твърди сирена, като пармезан, се произвеждат с помощта на животински сирище, което е ензим, който (гледайте настрани, ако сте с буйно разположение) идва от лигавицата на стомаха на прасците. Ако се съмнявате, проверете два пъти етикета и изберете опция за твърдо сирене „пармезан“, което се предлага в повечето супермаркети. И не забравяйте, че пармезанът може да бъде съставка и в други продукти, като песто също!

Gummy сладкиши

Това са може би най-очевидните от изненадващите храни, които не са вегетариански, но си струва да се подчертае, тъй като венци сладки се предлагат във вегетариански сортове. Надушвайки няколко от детските Харибо тук и там изглежда достатъчно безобидно, но това не е вариант за вегетарианците, тъй като този вид сладка съдържа желатин, приготвен чрез процес, включващ кипене на животинска кожа и кости. Това не е строго ограничено само до сортовата дъвка - по-меките сладки като скариди от пяна и ружа също съдържат настройващия агент, така че това не е страх от избора и сместа, страхуваме се!

тарта от цвекло и козе сирене

Прочетете още: Вегетариански рецепти

Червени сладки




Кредит: Гети Имидж

Съжаляваме, че съм носител на още по-лоши новини, но дори ако любимите ви сладки са без желатин, все пак може да не успеете да ядете червените! Много от тях съдържат кохинеол, който също може да се появи на етикети като E120 или Carmine, което е оцветител за храна и напитки, направен от натрошени бръмбари (да, наистина!). Това не са само сладкиши, на които трябва да внимавате - според вегетарианката Общество, има го и в някои бисквити, десерти и цветни напитки, така че още веднъж, винаги проверявайте етикета!

Песто

Ако вашият сос с песто няма етикет с надпис veggie / vegan, вероятно ще съдържа пармезан, който не е подходящ за вегетарианци. Ако понякога избирате готови ястия с тестени изделия и готови пици, проверете дали те не съдържат песто.

бонбони

Зефирите обикновено съдържат желатин, който им придава такова колебание. Винаги е най-добре да проверите дали вашият супермаркет разполага с вегетариански и вегански алтернативи.




Кредит: Гети

зърнен

От всички изненадващи храни, които не са вегетариански, ние бяхме особено взривени от тази! Въпреки че много кутии от зърнени култури са вегетариански, някои от замразените сортове, включително замразените пшеници на Kellogg, съдържат говежди желатин. По-добре се придържайте към люспите от трици ...

Нискомаслено кисело мляко

Спомняте ли си желатинът, досадната не-зеленчукова съставка в торбата ви със сладкиши? Е, може да е и във вашето кисело мляко с ниско съдържание на мазнини. Йогуртите, които са с намален кал, често имат много съставки, извадени от тях, така че те се нуждаят от нещо различно от мазнини, за да ги зададат, а повечето производители използват желатин от говеждо или свинско месо, което прави нещата трудни за зеленчуци при диета.

Тортила увива




Кредит: Гети

Ето още една, за която не бихме могли да повярваме, че направи нашия списък с изненадващи храни, които не са вегетариански. Това не важи за всички опаковки от тортила, но си струва да внимавате - особено ако поръчате опаковка в ресторант или ядете такава, която някой е направил домашно. В традиционните рецепти част от това, което дава на брашно тортила обвива меката им, почти разтопена в устата текстура е свинска мас или животински мазнини, които вегетарианците определено трябва да избягват, затова проверете с готвача преди ядене!




Кредит: Гети

Продукти, обогатени с Омега-3

Храните с етикет омега-3 понякога не са вегетариански и включват съставки като риба. Друга дума, на която трябва да внимавате, е „здравословно за сърцето“, тъй като тези продукти също може да са включили в тях съставки от риба.

Ако приемате витамини и минерали под формата на дъвка или капсули, те също могат да съдържат скрити животински продукти като желатин. Предлагат се обаче без желатин и вегански опции, така че внимавайте за тях.

Торта смес

Предварително приготвените кексови смеси могат да съдържат редица не-вегетариански съставки, включително кармин (произведен от натрошени бръмбари) и свинска мас (топена свинска мазнина). Уверете се, че проверите на опаковката за зеления символ „V“, който е гаранция, че съставките са вегетариански, или още по-добре да изпечете сами от нулата, като използвате една от нашите вкусни рецепти за торта.




Кредит: Гети

пяна

За съжаление, дори гъски шоколадов мус може да не е веге. Някои мусове всъщност съдържат желатин, който да им помогне да се установят. Въпреки това, за да избегнете това, можете да опитате да направите своя собствена с нашите как да направите рецепта за мус. И, трябват ви само три съставки.

рецепта за лесен шоколадов трюфел за деца

Безалкохолни напитки

Изненадващо, някои безалкохолни напитки съдържат съставки, получени от желатин, използвани като стабилизатор. И ако сте почитател на червените напитки, винаги проверявайте списъка на съставките, тъй като някои от тях съдържат оцветяващата кохинея от насекоми.




Кредит: Гети

вино

Запазихме най-лошото за последно, но не можем да го запазим в тайна повече - дори чаша вино може да не е веге. Да, това е предимно грозде, но понякога по време на производствения процес могат да се използват животински продукти, включително желатин, isinglass, хитозан, казеин и яйчен албум. Няма твърди и бързи правила, така че за пореден път става въпрос за бдителност и проверка на етикета - и не забравяйте, че всичко не е загубено, защото не е всичко вино!

Прочетете Следващия

Най-безопасните начини за претопляне на храни и напитки в микровълновата ОТКРИТЕ!